• مشهدـمیدان جانبازـ مجتمع تجاری اداری پاژ_ ساختمان اداری 2_ واحد 1003

هوشمند سازی موتورخانه:

هوشمند سازی موتورخانه ، مزایای زیادی را به همراه دارد. در حال حاضر اغلب موتورخانه‌های نسل جدید به صورت هوشمند، طراحی و پیاده سازی می‌شوند.

موتورخانه‎ های هوشمند، کاهش مصرف انرژی را به همراه دارند. در ادامه به توضیحات کامل درباره‌ی هوشمند سازی موتورخانه می‌پردازیم.

تفاوت موتورخانه هوشمند با موتورخانه سنتی:

قطعاً موتورخانه‌هایی که از فناوری‌های هوشمند برخوردار هستند، با مورتورخانه‌های سنتی تفاوت دارند.

چیلرها و بویلرها، دو منبع اصلی مصرف کننده‌ی انرژی در موتورخانه‌ها به شمار می‌روند. چیلر با انرژی برق کار می‌کند و وظیفه‌ی آن سرد کردن آب است. بویلر نیز از انرژی گاز بهره می‌برد و کاربرد آن گرم کردن آب می‌باشد.

سپس پمپ‌ها وارد عمل می‌شوند و آب‌های گرم و سرد را برای گرم کردن و سرد کردن هوای داخل ساختمان و همچنین آبگرم بهداشتی برای شست‌و‌شو، به واحدهای مصرف کننده انتقال می‌‎دهند.

در موتورخانه‌های سنتی، کنترل دمای آب به صورت دستی و توسط یک ترموستات صورت می‌گیرد. اما کنترل دمای آب در موتورخانه‌های هوشمند به این شکل نمی‌باشد. 

در موتورخانه‌های هوشمند، سنسورهای متعددی روی لوله‌های ورودی و خروجی آب نصب شده‌اند. این سنسورها در نقاط مختلف داخل و خارج ساختمان نیز وجود دارند. تمامی آن‌ها به یک پردازشگر متصل می‌شوند. درواقع، تمامی اطلاعات دمایی در قالب سیگنال به پردازشگر ارسال می‌شود.

مزایای هوشمند سازی موتورخانه برای ساختمان‌های مسکونی:

هما‌ن‌طور که در کمی قبل‌تر نیز اشاره نمودیم، موتورخانه‌های هوشمند، منجر به مصرف بهینه‌ی انرژی می‌شوند. درواقع، پردازشگر موتورخانه‌های هوشمند به عملگرهایی متصل شده‌اند که با توجه به نیازهای مصرف کننده و شرایط موجود آب و هوایی به صورت اتومات، مقدار سوخت بویلر و دوران موتور الکتریکی متصل به کمپرسور چیلر را در بهینه‌ترین حالت ممکن قرار می‌دهد. همین امر نیز باعث می‌شود تا مصرف انرژی کاهش یابد و از هدررفت انرژی جلوگیری شود.

بنابراین، یکی از بزرگترین مزایای هوشمند سازی موتور خانه بعد از بهینه‌سازی مصرف انرژی، ایجاد آسایش ساکنین ساختمان است. اینگونه، دمای آب ارسالی، دقیقاً متناسب با نیاز مصرف کننده تنظیم می‌شود و از گرم شدن یا سرد شدن بیش از حد آب جلوگیری خواهد شد.  

یکی دیگر از امتیازات داشتن موتورخانه‌ی هوشمند این است که میزان استهلاک دستگاه‌ها، کاهش می‌یابد. اینگونه دستگاه‌ها برای مدت زمان بیشتری سالم می‌مانند. این امر همچنین باعث می‌شود که هزینه‌های تعمیرات و نگهداری دستگاه‌های موتورخانه‌ها نیز به حداقل حالت ممکن خود برسد و از هدررفت هزینه جلوگیری شود.

مزایای هوشمند سازی موتورخانه برای ساختمان‌های غیر مسکونی:

همان‌طور که می‌دانید ساختمان‌های غیر مسکونی همچون: مراکز اداری، آموزشی، تجاری و غیره برای چند ساعت از شبانه‌روز به هوای گرم یا سرد نیاز دارند. اگر موتورخانه‌ی مورد نظر از قابلیت هوشمند سازی برخوردار باشد، می‌توان به دستگاه‌های موتور خانه برنامه داد تا به صورت هفتگی یا ماهانه و در ساعات مشخص شده‌ای کار کنند. به عنوان مثال شما می‌توانید ساعت کار موتور خانه‌ی خود را براساس ساعت آموزشی کلاس‌های آموزشگاه خود تنظیم نمائید تا در هوای سرد زمستان، فقط در ساعاتی که افراد در حال تردد هستند، سیستم‌های گرمایشی کار کنند. همچنین می‌توانید در قسمت تنظیمات این برنامه برای فعالیت دستگاه‌ها، زمان مشخصی را تعریف نمائید تا تجهیزات مورد نظر طبق ساعات تنظیم شده فعالیت نمایند. اینگونه در ساعات غیرتردد و در ایام تعطیل، دستگاه‌ها به صورت اتومات خاموش یا روشن خواهند شد. در نتیجه، از اتلاف انرژی و هزینه تا حد قابل توجهی جلوگیری می‌شود.

برای نمایش دادن چگونگی کارکرد چیلرها، مشعل‌ها، کنترل دمای قسمت‌های متعدد، هشداردهی به کاربر، عیب‌یابی هوشمند و غیره باید از یک مانیتور دیوار لمسی استفاده شود.

علاوه بر این شما می‌توانید در زمان‌هایی که از موتورخانه دور هستید به وسیله‌ی اینترنت و نرم‌افزارهای مرتبط، کنترل و مدیریت موتورخانه را در دست بگیرید و در ساعات دلخواه، دستگاه‌های موتورخانه را خاموش یا روشن نمائید.

هوشمند سازی موتورخانه:

در حال حاضر تمامی موتورخانه‌ها به شیوه‌ی هوشمند طراحی و پیاده سازی می‌شوند. تجهیزات موتورخانه‌های هوشمند همانند موتورخانه‌های سنتی می‌باشد؛ فقط سیستم‌های کنترلی و تکنولوژی‌های پیشرفته به آن‌ها افزوده شده است.

شما می‌توانید برای هوشمند سازی موتورخانه‌ی خود با مشاورین شرکت کارنو دیزاین تماس بگیرید. مشاورین ما اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار داده و به تمامی سؤالات شما پاسخ می‌دهند.  

علل هدررفت انرژی در مورتورخانه‌ها چه می‌باشد؟

بعضی از مواقع ممکن است با هدررفت انرژی در موتورخانه‌ها مواجه شویم. چنین اتفاقی ممکن است به دلایل زیر رخ دهد. از جمله:

  • – عدم تطابق ظرفیت حرارتی موتورخانه با میزان حرارت موجود در ساختمان.
  • – عایق نبودن و وجود رسوب در پره‌ها و نامناسب بودن دیگ.
  • – نامناسب بودن ظرفیت حرارتی مشعل و دیگ.
  • – عدم تنظیم صحیح و نامتناسب بودن مشعل.
  • – طراحی اشتباه دودکش و نامناسب بودن آن.
  • – عدم تمیز بودن موتورخانه.

جهت رفع این چالش‌ها باید به امور مربوط به موتورخانه‌ها رسیدگی نمائید و به فکر بهینه‌سازی آن باشید. راه‌کارهایی که در زیر پیشنهاد شده‌اند می‌توانند جهت جلوگیری از هدررفت انرژی در موتورخانه‌ها کارآمد باشند. از جمله:

  • – تعبیه نمودن سیستم کنترل محیطی هوشمند موتورخانه.
  • – تعبیه نمودن دمپر بارومتریک، عایق کاری لوله و دیگ.
  • – هماهنگ بودن دیگ و مشعل.
  • – شست‌وشوی رسوب دیگ.
  • – تنظیم بودن موتورخانه.

درنتیجه، هوشمند سازی موتورخانه به شما کمک خواهد کرد تا در مصرف انرژی صرفه‌جویی نموده و جلوی هدررفت انرژی را بگیرید.

شما برای هوشمند سازی موتورخانه نیازی به خرابی ساختمان مورد نظر ندارید و اقدام نمودن این کار توسط تیم مربوطه با سهولت و راحتی صورت می‌گیرد.

تفاوت ترموستات با سیستم هوشمند سازی موتورخانه:

شاید این سؤال برای شما مطرح شود که ترموستات چه تفاوتی با سیستم هوشمند سازی موتورخانه دارد. اکنون در این بخش به تفاوت‌های ترموستات و سیستم هوشمند سازی موتورخانه می‌پردازیم. ترموستات‌ها برای تنظیم دمای آب به کار برده می‌شوند. تنظیم نمودن آن‌ها باید توسط مسئولین موتورخانه صورت بگیرد. یکی از معایب استفاده از ترموستات‌ها این است که با تغییراتی که در دمای بیرون رخ می‌دهد، هماهنگ نمی‌شوند. اما سیستم‌های هوشمند موتورخانه به دلیل داشتن حسگرهای دما، از چنین قابلیتی برخوردار هستند که با توجه به دمای محیط کم یا زیاد شوند. همچنین شما می‌توانید با استفاد از این سیستم‌ها در زمان عدم حضور افراد در ساختمان، تجهیزات موتورخانه را خاموش کرده و یا طبق ساعت مشخصی روشن نمائید.

در نهایت، شما می‌توانید برای استفاده نمودن از این سیستم‌ها و تجهیز کردن موتورخانه‌های سنتی به موتورخانه‌های هوشمند با کارشناسان و مشاورین شرکت فنی و مهندسی کارنو دیزاین تماس بگیرید تا از اطلاعات مورد نظر خود آگاه شوید.

 

تماس با دفتر تهران: ۸۸۴۸۶۳۰۰(۰۲۱) - تماس با دفتر مشهد: ۳۷۶۰۳۷۶۰(۰۵۱)